Skynda på förbränningen

1 Ät frukost

Den som äter en bra ­frukost tenderar att äta färre kalorier totalt under dagen än den som hoppar över ­morgonmålet. Vänta max en och en halv timme med att äta. Annars kommer din muskelmassa sakta börja att brytas ner och dessutom är risken att din reptilhjärna tar över när ­blodsockret sjunkit alltför lågt. Då blir det lätt att vita frallor med marmelad slinker ner i stället för omelett, fullkornsbröd och makrill.


2 Ägg bränner fett

Protein är överlägset alla andra näringsämnen när det gäller att påverka fettförbränning och matsmältning. Inte bara mättar det bra och länge så att du i längden äter mindre - det ­stimulerar också utsöndringen av hormonet ­glukagon som frigör fett från fett­cellerna.­ Det gör att du bränner mer fett både när du tränar och när du vilar. Mest effekt har animaliska proteinkällor som ägg, kött, fågel och fisk.


3 Ät rätt fett

Rätt fetter kan både öka på fettförbränningen och hjälpa dig att hålla vikten. Försök att få i dig ungefär lika delar av omega-3 och omega-6 för att hålla inflammationer, dåliga blodvärden och onödiga bilringar borta. Satsa på fet fisk som sill, lax och makrill tre gånger i veckan och laga maten med vegetabiliska fetter som olivolja och rapsolja så är du hemma.


4 Mindre grädde

Mejeriprodukter kan både öka fettförbränningen och minska ­fettupptagningen. Dubbelbra alltså. De ­positiva effekterna kan man delvis tacka ­kalciumet för eftersom det sänker pH-värdet i tunntarmen så att upptagningen av fett hämmas. Se till att regelbundet få i dig kesella, keso, mager mjölk, fil, ­yoghurt och ost. Men se upp med grädde, crème fraiche och feta ostar, de hör inte till de mejeriprodukter som hjälper viktminskningen på traven.


5 Flera bra törstsläckare

Att välja vatten besparar dig inte bara de kalorier som andra måltidsdrycker skulle ha gett dig - det kan göra dig smalare på flera andra sätt. Dels fyller det ut magsäcken så att du tenderar äta mindre, dels kostar omsättningen av vatten i kroppen energi. Dessutom har du lättare att förbränna fett när du inte är det minsta uttorkad. Kaffe, te och något glas rödvin ökar också förbränningen.

Källa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0