Smarrigt mellis

Det är så jävla jobbigt att vara nyttigt när det finns massa goda smörgåspålägg, yoghurts och flingor hemma plus ingredienser för att baka.

Men idag hittade jag iaf en avokado(!!!) som jag toppade med lite cream fraiche(?), citron och flingsalt. Mums! Sen klämde jag i mig en apelsin oxå ;) Åh vad nyttig jag känner mig! Men tyvärr kommer det säkert bli fika på scouterna idag...fan...




Någon som har något annat gott recept eller tips med AVOKADO?? :)


Gissa vem...

Försök och lista ut vilken kändis det kan vara! Den som först gissar rätt belönas med en länk :P




(Kanske inte jättelikt men det är ändå bara typ mitt andra riktiga porträtt :/ )

Liten sjukling

Idag har jag stannat hemma från skolan. Hade i helgen ingen röst och dessuom rinner näsan. Tänkte det var bättre att va hemma o sova och ladda upp inför matteprovet imorgon istället för att komma halvdöd till skolan två dagar och inte prestera alls. Dessutom hade vi inga viktiga lektioner idag.

Så idag har jag tittat på "hip hip hora", läst svenska bok, tagit en stillsam promenad, sovit eftermiddagslur och pluggat matte. Kul.


En film värd att se och prata om.
- Nått för psykologin Malin? :P

Back from España (fotobomb)

Hola Bitches! Que tal?

Nu är jag äntligen tillbaka från min utbytesresa till Spanien, Zaragoza. Eller vadå "äntligen", det var ju så kul att jag inte ville åka hem! Hade kunnat stanna minst en vecka till ;)

Nej nu blir det bildvisning


Tuffa berg


Zaragoza


Linn, Linda & jag @parken


Jag i en ruin


Jag & Aurora på fredagsfesten


Linda & Aurora - fyfan va läskigt det var :S




Linn, Agnes, Helena, Margit & Linda


Hela Sverigegänget!

Så får du mer energi

(tidsinställt inlägg)

Trött, hängig och orkeslös? Kaffe och energidrycker må pigga upp dig för stunden, men kan göra dig ännu mer utmattad i längden. Lägg om dina vanor och uppnå verklig pigghet. Så här gör du.







Ät frukost

En proteinrik frukost hjälper till att väcka upp kroppen på morgonen. Ämnesomsättningen är som högst mitt på dagen, så satsa på en stor frukost och lunch för att få energi. På kvällen är det bra att äta frukt, grönsaker och fullkorn, som hjälper dig att sova bättre och avgifta kroppen.

Dra ner på sockret

Att stoppa i sig sötsaker kan ge en kortvarig kick, men snart kraschar du igen. Vill du få långsiktig energi är det bästa att hålla en jämn blodsockernivå och undvika sötad mat och dryck.

Satsa på färsk mat

Matvaror som innehåller en massa konserveringsämnen och transfetter kan påverka din energinivå negativt. Satsa istället på mat som innehåller fettsyror som omega 3, 6 och 9. De är dessutom bra för hjärnfunktionen, lederna och huen.

Få regelbunden träning
Försök att röra på dig några gånger i veckan, så blir du piggare och får lättare att sova på nätterna. Lägg dock inte träningen alltför sent på kvällen. Yoga är en klassiker som både hjälper dig att slappna av och få ny energi.

Undvik koffein
Koffein kan stanna kvar i kroppen i upp till sju timmar, så försök åtminstone att undvika kaffe, energidrycker och Coca-Cola på eftermiddagen. Får du i dig koffein för sent på dagen kan du få svårt att somna, vilket leder till att du vaknar trött och häller i dig mer koffein för att komma igång – och snart är den onda cirkeln igång.

Se till att få solljus

En daglig dos dagsljus är viktigt för att reglera kroppens sömnhormoner. Nu börjar vårljuset komma, så ta gärna en promenad på lunchen för att lapa i dig de solstrålar som erbjuds.



Källa

Fucking amazing!

Detta är en film som min värdfamilj visade mig för de vet att jag är inresserad av bild. Den är i varje fall helt awsome! Mycket värd att se!!!!!




Okej det funkade inte att bädda in den utan jag lägger länken här ist http://www.youtube.com/watch?v=518XP8prwZo och fixar det när det funkar igen ;)


Träskor hett igen?

(tidsinsällt inlägg)

Har sett att träskorna börjar bli moderna igen. Vad tycker du; HISS eller DISS??



Samtliga skor från nelly.com


äntligen hos solen!

Yes! Nu har jag varit i Spanien i typ 2,5 dygn. Vädret är blasigt men det är atminstone sol (Y)

Hittils har vi shoppat(!!!!), tittat pa gamla lämningar fran rommartiden, varit bade proppmätta och hungriga, atit pizza och festat "hela" natten :P

Nej men allt är bra, men saklart vissa stunder saknar man kära gamla Sverige. Fast ni har a andra sidan inte lika mycket sol och värme som jag.. heheheh :P

love you all!
hörs senare

Ny favorit

(tidsintällt inlägg)


½ dygn, 12 timmar, 720 minuter eller 43200 sekunder

Så lång tid är det kvar tills planet lyfter från Arlanda för att åka mot Barcelona! OAWOAHWAHGHAWOOHAWAGHAO!!!! Och inom denna tid ska jag hinna duscha, äta x 2, sova, åka till arlanda en timme innan, packa klart min väska och skriva lite till på bloggen samt laga min bikini... undrar hur det här kommer gå :S

Jag är så jäkla nervös. Kommer typ bajsa på mig när vi sitter där på bussen och är påväg till skolan. För att inte tala om det vackra lökringarna som kommer lysa upp hela situationen. Har lite halft panik- och packångest. Vet fortfarande inte exakt vad jag ska ta me eller ha på mig eller hur hennes famlij är eller om jag kommer kunna någon spanska. VILL INTE ÅKA!! Eller jo, det vill jag väl kanske :P



Shopping

Shoppade lite inför Spanienresan idag, även om jag hoppas på en del bra shopping där ;)
Det som följde med mig hem blev iaf ett par gråa jeansleggings (rea), en nitkjol (rea) och två fladdriga toppar. Nöjd.

Nu sitter jag och lyssnar på låtar från finalen av melodifestivalen. Måste säga att jag faktiskt tycker alla var ovanligt bra, jag menar tidigare år har det ju inte funnits några typ men nu, ja, i'm surprised!


Lite lätt med panik

Nu är det panik. Om två dagar åker jag till Spanien ( OMG va skoj!!! :D Tagga till) på utbytesresa en vecka och jag har inte packar ner en endaste sak i min resväska än... GGGGGGGGGAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!!!!! Vet inte vad jag ska ha på mig, ha med mig, köpa asså shit det här är PANIK!!! Och varför sitter jag då uppe med facebook fast jag vet att man inte får!?!?!!?!?!?!?!?!!??!?!?

Staden vi ska åka till heter Zaragoza (nån som varit där?) och vädret verkar bli bra väder med sol och mellan 10-17° nästan varje dag :D Tyvärr finns ingen strand men min spanjorska som jag ska bo hos verkar vara fett tagg på att åka till en pool och bada.. jaja, vi får väl se :P

 

Zaragoza ligger där "ungefär" bredvid Barcelona och snett till höger ovanför Madrid

  


På jobbet

När man jobbar på café får man möta många...intressanta människor. Den knäppaste idag  den 39riga killen som började stöta på mig. Han drog skumma, oförståliga, på gränsen till snuskiga skämt och var efter varje gång tvungen att förklara vad som var "roligt". Asså kan inte säga exact vad han sa, men jävligt konstig va han. Sen satt han o fikade i 2h... jag vågade inte gå förbi!

Men alla gulliga barnfamiljer och söta tanter, dom tycker vi om! Fast dryga, mumliga och bitchiga medelålders people ogillas. Men det är bara le och vinka, le och vinka... :P


That's my day. Vad gjorde du idag?


Kul fakta

Här är lite roliga fakta jag hittade på en sajt. Tyckte det var värt att dela med sig av ;)

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe? (Är knappast värt det...)


Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att producera tillräckligt med gas till en atombomb? (Nu börjar det likna något!)


Hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen att det kan spruta 914,40 cm? (Oh My God!)


En gris orgasm varar i 30 minuter? (I mitt nästa liv vill jag vara en gris!!)


En kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör? (Ohyggligt! Jag har fortfarande inte kommit över det där med grisen...)


Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timman? (Prova inte detta där hemma. Men kanske på arbetet...)


Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud? ('Älskling, jag är hemma! Vad f...?!')


En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan. (30 minuter...Lyckliga gris.. Kan du föreställa dig detta ??)


Havskatten har över 27000 smaklökar? (Vad kan vara så välsmakande på botten av havet?)


Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen? (Jag vill fortfarande vara en gris i mitt nästa liv - kvalitet framför kvantitet!)


Fjärilar smakar med fötterna? (Någonting jag alltid har önskat att veta!)


Den starkaste muskeln i kroppen är tungan? (Hmm...)


Högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta? (!)


Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa? (OK, det är nog bra......)


En katts urin lyser under svart ljus? (Kan undra vem som har betalt för att ta reda på det ?)


En struts öga är större än dennes hjärna? (Jag känner människor med samma problem...)


Sjöstjärnor har ingen hjärna? (Sådana människor känner jag också!)



Isbjörnar är vänsterhänta? (Om dom byter, kommer de att leva längre!)


Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull? (Men grisen då??)


Coolt



Inne och surfade på en sida som heter worth1000 som är en sida för photoshop-tävlingar. Hittade den här. Tyckte den va asball!!!!

Några till





Ät rätt

Om du vill få en sundare livsstil handlar det inte bara om att träna mera och sluta äta socker o fett. Den största skurken till att många inte klarar att gå ner är för att de fortsätter stoppa i sig vitt mjöl och potatis. Jobba istället enligt listan nedan ;)


Fakta
Gör dig av med:
• Socker
• Kakor, kex, bullar
• Godis, choklad
• Mandelmassa
• O’boy
• Mejeriprodukter med tillsatt socker
• Fruktdrycker, fruktsoppor
• Konserverad frukt
• Sötade juicer
• Läsk
• Vetemjöl
• Ströbröd
• Nudlar
• Pizza
• Piroger
• Vit pasta
• Vitt bröd
• Vitt ris
• Couscous
• Potatis

Fyll på med:
• Fullkornsmjöl
• Fiberhavregryn
• Fullkornsbröd
• Fullkornsris
• Fullkornspasta
• Nötter och frön
• Linser och bönor
• Färsk frukt
• Bär, till exempel blåbär, björnbär, hallon och jordgubbar
• Grönsaker, till exempel tomat, lök, broccoli, avokado, ärtor, groddar, vitkål. Frysta grönsaker är bra och praktiskt men tänk på att inte överkoka dem.
• Fisk och skaldjur
• Kött, gärna från vilt eller djur som fått beta fritt
• Ägg
• Naturell yoghurt
• Majonnäs
• Kaviar
• Osötad senap
• Te, gärna grönt
• Olivolja, rapsolja
Fakta


Är du intresserad och vill lära dig mer? Läs gärna om LCHF här, här och några bra recept.

Nu är det klippt!

Va hos frissan idag. Först visste jag inte alls hur jag ville ha det men sen slutade det ändå med att jag sa snelugg. Först frisören ba "aa, visst det blir säkert jättebra" för att sen när vi väl skulle klippa "asså du har ju lite lockigt hår och det är väldigt jobbigt att hålla på att fixa luggen varje dag. Vi tar den bara halvkort". Ja, så nu ser jag precis lika dan ut som innan  - bara att topparna e kortare och min lugg är halvlång (vilket inte syns). Kul. 

Men om man ska beskriva det så blev väl ändå lite "taylor momsen-style" typ

fast hon är ju mycket sötare än jag förstås...

Kul kille

Åh älska denna lilla kille!! Spana in hans grimarser ><   hahahahaahahahahahaa *asflabb* Men jädrnas va duktig han va ändå ;)



Make-up institute Sthlm

Linda hade fixat så att hon, jag, Rebecca och Clara skulle få komma till Make-up institute och bli sminkade av elever där som behöver modeller att öva på. Så vi om dit, fast tydligen visste ingen att vi skulle komma :S Men jag "fick" i alla fall en tjej som var supergullig!! ^^ Hon hette Madelene och sminkade mig enligt temat "Fantasy" - vilket innebar att jag fick en fin liten blomma på kinden. Sminkningen tog allt som allt ~2h, men fint blev det ;)

Här kommer lite bilder från dagen




Någon mer än jag som längar bort?








Photos




Epic

Haha hittade på youtube. Fatta att man blir knas efter en stund x) men jag gillar't!







Och snart är det dags för Solsidan...TAGGA!!

Vinterbilder








RSS 2.0