Haga

Idag åkte vi med tyskarna till Fjärilsmuseet, gick runt där och hade det trevligt :)
Sen skulle vi ha pick-nick i Hagaparken, men SÅKLART när vi precis satt oss att äta började det åska och regnet föll som hällt ur en spann. Så var den pick-nicken förstörd. Det blev en inomhuspicknick i koppartältet istället ;)
Sen promenerade vi runt lite kring kronprinsparets hus, dock var det väldigt kallt för en som bara hade shjorts på sig...
Hem, spela lite spel. Middag, promenad ner till vattnet och nu har vi precis avslutat bildvisningen av gamla scoutbilder.
 
De tyskar som bor här är jättetrevliga, två av dem pratar massa medan två är lite  mer tystlåtna - men det går väldigt bra ändå :) Hoppas vi fortsätter snacka sen på lägret oxå :P
 
Nu återstår bara frågan om vad vi ska hitta på imorgon förmiddag... :/ svårt
 
jaja, får väl sova på saken, är så fruktansvärt trött nu (omg JA du läste rätt, Elin, trött redan vid 23, det här har inte hänt under de senaste århundraderna!)
 
Sweet dreams!

Tyskar

Idag har jag dels varit med och hämtat alla tyskarna vid centralen och dels hämtat ut de scouter som ska bo hos mig kommande två nätter.
De är aningens blyga, men annars jättetrevliga!
 
Det var dagens update :P

BRB

Hej ni få besökare som hittat hit genom allt damm och spindelväv.
 
Uppdatering på bloggen är knaper, men det beror på att jag dels varit (som ni kanske förstått) hos min mormor utanför halmstad och sen haft fullt upp med att träffa kompisar, städa, jobba och bara vara.
 
Men imorgon ska jag försöka ta mig i kragen och skriva ihop lite om den senaste veckan :)
 
SÅ HÅLL KOLL NEDÅT
 
           |
           |
           |
           |
           |
\          |          /
  \        |        /
    \      |      /
      \    |    /
        \  |  /
          \|/

Utgång Sommar

Gårdagen började jag med att jobba. eftersom OS dragit igång vare relativt lugnt - men ändock väldigt varmt! Svetten bara rann och håret krullade sig mer än vanligt :P
Allt gick bra tills vi skulle räkna kassan och siffrorna först inte stämde. Det tog oss ett ganska bra tag att komma på vad felet var, men tillslut stämde allt iaf *puhh*
 
Sen åkte jag hem, fräschade till mig, inväntade Liselotte tillsammans med henne, tre tyskar* och en till kompis drog vi in till Sommar där vi även mötte Clara o Rebecca. Vi dansade, svettades och hade så jävla roligt hela kvällen - åtminstone hade jag det ;) En riktigt bra kväll blev det tillslut (efter endel, mer eller mindre stora, problem, haha)
 
 
 
 
*Nästa vecka åker jag på scoutläger, då kommer även vara med ett gäng tyska scouter på lägret. Några kom hit redan i förrigår och dem passade vi då på att träffa. På måndag kommer resten av truppen och de yngre barnen ska under de första dagarna bo hos olika svenska scoutfamiljer här och sedan göra lite egna aktiviteter fram tills lägrets start på lördag.
 
Därför vill jag bara passa på att i förväg be om ursäkt för extremt dålig uppdatering under de kommande två veckorna då jag kommer ha absolut fullt upp med tyskar o scouter osv ;)

Ice Age ^^

Jag är en tönt. Jag vet. Men jag har fastnat. I ett Ice Age-spel. Haha. HEY NEEERD!
Men det är faktiskt jättekul!
 
 
 
Asså OMG jag älskar ju verklgein Sid <333 Så jävla skön kille asså!
 

Lazy smoothie-day

Dagen började segt. Vi kom hem sent igår så jag har mest varit trött bara. Har tittat på resväskan och undrat varför inte resväskor kan packa upp sig själva? Knallat förbi godispåsen lite till och från och "bjudit in min på visit" så att säga.
Fick även mitt livs första getingstick idag = det är väldigt synd om mig. Jag hade inte ens gjort nått!! Det var HAN som satte sig på mitt linne, sen kunde väl inte jag rå för att jag råka lägga min arm invid min sida. Blää!
 
På kvällen sen åkte jag iaf in till stan och träffade Clara o Rebecca och vi gjorde smoothie :) gude gud i himlen vad gott det var! Vi satt ute på Beccas balkong och bara snackade och drack mumsig smooothie ^^ Jättetrevligt vare iaf ;)
 
 
Det började med att se äckligt  ut - men blev bara bättre och bättre!!

Kusinkalas (med bildbomb)

Denna dag kom mina kusiner ner till stugan :D tyvärr kom inte alla med, utan bara två av tre - men det var ju såkalrt superkul ändå! Det är blir alltid så mycket fart och fläkt när vi är fler i stugan ^^
 
De tog även med sig solen hit till västkusten, så de två följande dagarna vi hängde tillsamammns kunde vi njuta av bad på standen och mini-golfspelande ;) VERY NICE!
 
Bilder:
    
  
 
Alla bilderna är faktiskt tagna med min iPhone ;)
 

SUcK

Aaaaghhh! Jag blir såååå irriterad. När jag har skrivit ett inlägg via mobilen. Och så går det inte att publicera. Eller när jag skrivit värsta långa inlägget här på datorn. Och så autosparas det inte när jag lämnar datorn för att...eum, tja andra saker appears :/ DÅ blir jag irriterad.
 
Nu vet ni. Att jag oftast försöker. Men tekniken sätter käppar i hjulet för mig ibland. Och jag når inte hela vägen fram.
 
"Nää jah e in't bittr" ...

Vad gör jag?

Det här är lite av vad jag hållit på med de senaste dagarna ;)
 
 
 
 
 
 

Lyckligt inköp

Och nu tänker ni säkert "jaha, ett par orangea converse? kan man ju hitta överallt"
Och ja, det är säkert möjligt, men inte för endast 399:- (!!!)
 
 
Jag hittade en converse-outlet där de sålde massa converseprodukter massa mycket billigare ;) TOPPEN tyckte jag som länge varit för snål för att vilja köpa ett par nya. Tyvärr fanns inte alla färger, men det fanns många andra sorters skor och typ kläder, väskor osv oxå ;]
 
 
 
 

FlowerPower

 
oredigerade

Havrekakor

Idag har jag bakat supersmaskiga havrekakor!
 
Någonstans efter lunchen insåg vi att "det finns inget kaffebröd till fikat". Så jag erbjöd mig snabbt att slänga ihop någon form av kaka.
Min första tanke var att göra chokladkakor, men eftersom det inte fanns någon kakao var det uteslutet. Istället hittade jag det här receptet på havrekakor i min nya app från 'kokaihop.se' --> superbra!
 

Alicias havrekakor

 
INGREDIENSER
200 gram smör
4 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
 
 
GÖR SÅ HÄR
  1.  Värm ugnen till 200°. Smöra en plåt eller täck den med bakplåtspapper.
  2.  Smält smöret i en gryta.
  3.  Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  4.  Tillsätt det smälta smöret och blanda samman väl.
  5.  Klicka ut smeten i lagom stora klickar på plåten.
  6.  Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen.
  7. Låt svalna på plåten.
Såhär blev mina kakor:
Det stod "klicka ut lagom stora klickar", men det som jag tyckte var lagom var uppenbarligen lite för mycket.
16 små kakor, blev till 1 stor kaka :P

Supergott!

Denna maträtt gjorde jag ikväll :) det blev verkligen jättegott!!!!
 
 
Pasta med kyckling i pesto- och fetaostsås
 
 
Pasta med kyckling i pesto- och fetaostsås

Enkel men jättegod pastarätt som funkar både till vardag och fest.

Ingredienser (4 portioner/st.)

3 st kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
3 msk grön pesto
150 gram fetaost
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk honung
2 tsk citronsaft
1 msk flytande kycklingbuljong
  salt
  svartpeppar

Servera till

500 gram pasta

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar och stek dem med lite salt (tänk på att fetaosten är väldigt salt) och rikligt med svartpeppar, tills de får färg. Pressa i vitlöken och låt fräsa med.
  2. Mosa fetaosten och blanda ner den och creme fraichen i en kastrull. Blanda i pesto, tomatpuré och kycklingbuljong och koka ihop.
  3. Lägg i kycklingbitarna och låt koka några minuter, tills kycklingen är helt klar. Rör i kastrullen under tiden så att det inte bränns vid. Blanda ner honung och citron. Smaka av och salta/krydda eventuellt mer.
  4. Servera med pastan och låt väl smaka!
 

Se fler recept från thereseo på kokaihop.se.


Kul

 
 
 
 
 
 

Megaupdate

Checka nedåt för massa update! ;)

Ute i Båstad

Tjena tjena, mobilbloggen här! Igår var jag ute med finaste Flisan i Båstad :) Vi hade tänkt gå på pepes bodega, men där vare 22årsgräns, så vi fick hänga på Madison istället. Och lika bra va det ;) Relativt schysst folk, kanske aningens enformig musik men annars bra drag och skåningarna va faktiskt trevliga - trots att vi kom från Stockholm :P En riktigt sweet girls night out blev det iaf ;) (y)


Westcoast

Hänger på västkusten på obestämd tid :P ;)
 

Uppdatering kommer

hej har verkligen inte hunnit med några uppdateringar de senaste dagarna, men så snart hoppas jag på en rtiktig megaupdate så ni kan få höra precis "alla" om mitt superintressanta, fancy liv >.<

Middag och fina skal

Träffade tjejerna inne i stan idag för att köpa kläder till min nya bebis (mobil) och äta middag tsm.
 
Rebecca o Clara fick först stå ut med mig när jag hade beslutsångest i skal-affären. Men tre fina skal och en burk med äckligt godis fick jag iaf med mig hem ;) 
 
Sen kom Linda och Louise och vi gick och åt middag på en jättebra restaurang "Hos Frank". Jättesmarrig (men lite knaper) mat!
 
Efter drog jag hem till Rebecca med Clara och satt ute på hennes balkong och chillade och pillade med min nya telefon (OMG JAG KOMMER BLI EN SÅN TEELFONNÖRD!)
 
första bilden med min mobil!!!

Installerar iPhone...

Igår kom min nya telefon!!! Jag låg och väntade med blicken fäst på brevlådan hela dan, tills brevbäraren kom. Då studsade jag fram till brevlådan, kastade mig på brevet som kom från postens avi, rev upp det (även om det var adresserat till pappa, jaja). MEN. klockan var dryga 14 och paketet skulle inte leveras till postens uthämnting förän kl 16 (!!!) Och jag skulle iväg (läs nedanför) så all installation fick vänta tills idag :P
 
Och shit pommes vilken pärs! jag förstår verkligen ingenting. Det började med att jag fick ringa tele2's kundtjänst. det tog först 5 min att bara komma fram till någon att ställa frågan. Sen tog det ytterligare 5-10 min för den (antagligen) sommarjobbande unga tjejen att dels förstå min fråga, sen fråga nån i bakgrunden som faksitkt visste, tillbaka till mig, tillbaka till den som kunde osv... och ja typ så fortfatte det. Men nu är nya abonemanget iaf upplåst  och den går att använda.
 
 
Allt har jag nog inte riktigt lyckats ställa in än men det kommer väl  - antar jag :)
 
Nu gäller det bara att ladda ner en massa smarta appar!
 
 
Tips på bra appar????

En jävla massa godis

Godis för 9000, är det ens möjligt? Ja, det är det :)
 
Åkte med mina två scoutkompisar till Martin Olsson. För att köpa godis. Först hittade vi inte riktigt, för gångbanan höll på att byggas om, så vi var tvugna att gå på byggarbetsområde för att ens komma dit. Det var inte med i planeringen :P Men tillsit kom vi fram. Sen köpte vi godis. För nästan 9000 kr. Ja, du läste rätt. Eller för att vara exakt 8959 kr. Det blev en hel jvla massa godis x) 
 
Detta skulle vi alltså inte äta upp själva, utan det ska säljas på scoutlägret senare i sommar. 
Så efteråt åkte vi till scoutstugan och sorterade upp allting, räknade osv.
 
 
 
Jaa, för att summera den lilla tripen - en jävla massa godis blev det (Y)

Svettigt

Omg sitter här och typ LöKAr sÖNdEr! Ska snart ta en kall dusch, kränga på mig mitt nattlinne och lägga mig i sängen framför fläkten. Seriöst, just nu äre så varmt, det kommer fan sluta med att jag ligger och kramar fläkten tills den på riktigt slutar gå! Ajdå. Då blire varmt igen...

Har varit ute på en skön kvällspromenad med mamma. Den va skön, men fuktig. Håret ba 'woopa woopa' och blev till ett enda stort krull >.< Ett snyggt myggbett i form av en halvmåne har jag oxå lyckats skaffa mig ;)

Nej, man får inte klaga på värmen (fy!) utan nu ska njuta av att ligga och svettas bort en extremt fuktig och kvav juli-natt som denna

Sov så gott, alla blötsvettiga små äckel <3

Svårt..


Hey i'm bored

Här sitter jag och skrattar för mig själv och tänkte nu dela denna fantastiska känsla med er...
 
 
 
 
 
 
...och så blev det lite denna effekt...

Trött men glad

 
Träffade Clara o Rebecca igår vid nio och hängde hos Rebecca tills det var dags att dra ut till Nattklubb Amnesia (vårat vanliga häng) där vi även mötte Linda och hennes kille. Hade jättekul och det vet ni bla bla bla. Stannade en timme längre än jag tänkt. Men jaja, det var bra iaf. Bla bla bla bla. Förlåt men orkar inte skriva mer >.<
 
Idag har jag varit på cafeet. Sprungit som en galning mellan kassa, hamburgertallrikar och glass med svetten droppandes som en läckande tankbil. charmigt! men jag skojjar verkligen inte. kanske ni andra som oxå befann er i stokholms området idag kände det? så satans varmt! Så varmt att jag var tvungen att "inspektera sallanderna" i kylrummet med jämna mellanrum :P
 
Nu är jag trött och har inget liv! Hare bra
 
Kvällens klubb-outfit...fett tråkigt tjej men jaja + tagg hos Rebecca :P
 
 
 
jag har tråkigt ikväll....och leker typ "skräm dig själv" i mörkret, det går inge bra, ha ha, superkul. not.
 

Äntligen

Nu (finally!) har jag beställt en ny lur. Och inte bara en ny lur, även nytt abonemang - så nu är jag fast med detta i 24 mån :O
 
Föll i fällan gjorde jag och blev precis som alla andra en slav under Apple - en vit iPhone 4S blev det tillslut. men vi ska nog lära oss att komma bra överens min nya vän och jag :)
 
 

Ny header

Provar att byta header ett litet tag, för omväxlingens skull sådär ;)

Kom gärna med åsikter!

Glassmätt

Idag: jobbat hela eftermiddagen på cafeet! Svettigt, puh! Inte så mycket kunder dock, men väldigt varmt och mycket att göra ändå. Och ALLA skulle verkligen ha glass idag. Vet inte HUR mycket glass jag stått där och slevat upp o sålt >.< 
Bägaren (haha....) höll dock på att rinna över när jag får se ett sällskap på typ 10 pers som står utanför glassmontern, varv alla utom två var barn. jag trodde seriöst jag skulle tuppa av! Som tur var skulle inte alla ha glass, men de 6 som ändå skulle ha det var så j*vla veliga (nog för att jag är velig men hallå) och dessutom skulle de smaka på alla j*vla glasssorter innan de tillslut bestämde sig för att ta en annan >.< SUCK! Då blev jag liiite trött. Visst jag älskar att sälja glass, det är bland det roligaste på jobbet, men när folk är sådär veliga och ska smaka och barnen får bara ta en kula för mamma fast de vill ha två och sen ska de ha sås och så när de väl bestämt sig för en smak så kommer de på att de ska ha mjukglass istället preciiiis när man börjat karva en kula av den nogrant utvalda sorten.
Yes, tummen upp för glassugna familjer!
 
Nu sitter jag har och tjockar mig med en skål kesella, vaniljyoghurt, jordgubbar, kiwi, hallon, russin & kokos. Smarrigt värre - tyvärr oxå väldigt mättande (hej mat-bebis-magen!)
 
 
Borde vara väldigt trött efter mina (få) timmars jobb, meeen drack kaffe när jag kom vid 3 så är fortfarande hyfsat pigg ;)
Försöker till Claras stora förtjusning bestäma mig för en ny mobil eftersom min gamla ibland bestämmer sig för att strejka och jag tror nääästan jag bestämt mig nu :]
Men först, städa lite i mitt äckliga rum :P

Picknick

På bilden: Linnéa som skrattar åt Fabian för han har en peng i pannan, Clara o Louise glada, skuggan av min cykel och moi när jag fotograferar
 
Efter lite städning cyklade jag idag hela vägen hemifrån mig till Hagaparken där jag mötte Clara, Louise o Fabian, Linnéa kom senare, för att ha pick-nick. vet inte hur mycket just pick-nick det var, men trevligt var det iaf :) Vi åt bullar av olika slag (med delade meningar om vilka som va godast), vattenmelon och spelade Uno (hur länge sen var inte det liksom!?). Vi funderade även på vilket som är det finaste språket, övade våra norska-kunskaper och kom fram till att de snyggaste människorna nog bor i Sverige/Norge :P
 
Efter att jag cyklat hela den långa vägen hem igen, ätit middag, chattat lite på fb och sett Morden i Misommer (!!! <3 <3 <3) & lite ghost whisper ska jag så snart krypa till kojs med mina myggbett ;)
 
 
 
Längs Brunnsvikens gångbana (som jag råkade cykla på för jag hittade inte så bra...)
 
Mina nya sandaler jag härmade Linnéa med att köpa på Rhodos
(tyvärr är de något förstora, mina fötter ser ut som ankfötter och bilden blev dålig, men ändå:))

Marshmallowmys på berget

Efter jobbet igår kom härligaste Lizzie hem till mig. Efter massa grillkorv, jordgubbar & glass lassade vi filtar, liggunderlag, grill och godis på min cykel och begav oss till ett av bergen nere vid vattnet - mitt favoritberg!
Scouter som vi är lyckades vi (tillslut) få fyr på den envisa och kanske aningens gamla engångsgrillen och kunde få våra efterlängtade marshmallows. Efter tre stycken var det inte kul längre >.<  :P
 
 
 
 
 
 
 
Helt plötsligt och mycket oförberett kom en regnfront insvepande och vi lastade snabbt ihop alla grejer och kastade oss på cykeln. I ilfart försökte vi överlista regnet som förföljde oss och tyvärr hann ikapp. Det blev till att mellanlanda i en busskur (Y)
 
Efter ytterligare lite kakor, bullar och torkad frukt knalla vi hem till mig och avsluta med mys, ljus och filtar i källarn :]

RSS 2.0