Schugg Schkor

Hade mina nya snyggskor idag, åh de är så fina!!! ^^ typ älskar dem! Och nu har jag lagt i en fleecesula oxå så det inte blir fullt så kallt ;) bra tips!


Din sko 499:- + sula

Myyyys!

Har tänt en brasa som sprakar hemtrevligt här bredvid när jag sitter vid datorn och gör [läs försöker göra] skolarbete. Igår när jag kom hem gjorde jag ixå brasa, drack varm shoklad och läste i min (mindre) bra svenskabok. Tänk så mysigt man kan ha det! JAG ÄLSKAR ATT MYSA!



Ge mig mer tips på hur man myser som bäst!! :D




bilder från google

Snöovädershelg

Hej hej!
För den som undrar varför jag inte uppdaterat på... flera dagar kan jag bara berätta att det beror på att jag varit bortrest hos min mormor :) Hon bor i Småland i en liten stad som heter Eksjö. Det är typ mysigaste mys staden, så liten men ändå så stor på ngt sätt. Det finns nästan alla affärer man behöver och alla känner lixom alla, ni vet ^^

Hur som, jag har varit bortrest och inte bloggat. Hoppas ni fortsätter spana in bloggen i fortsättnigen oxå ;)

Hem från skolan

Vackert väder på väg hem från skolan, bild från mobilen. Efter att ha haft matteprov i 2h *suck*




Vilken fiktiv person är du?

Haha, jaha...?

Mumintrollet

Mumintrollet är ärlig, konservativ och lättsårad. Familjekär och vill inte flytta hemifrån.
Mumintrollen - Mumintrollen. Den från början något ängslige Mumin utvecklas under seriens gång mot...

Gör testet du oxå på NE och kommentera sedan till mig vad du blev - nyfiken! ;)


Hemma igen

Min hjärna ansåg sig till en början var kapabel till att gå till skolan, men när jag halvt svimmat ihop på badrumsgolvet tog jag mig en funderare. Jag bestämde mig för att hoppa över min första lektion, vara hemma på håltimmen för att sedan dyka upp lite senare, så jag inte skulle känna nån stress. Min förskyldning börjar så smått maka sig ut, men yrseln och "sockerdipparna" hängde i sig. Därför beslutade jag att helt hoppa över...

Så idag har jag faktiskt nästan inte gjort nånting mer än tittat på Tv, ätit lunch och gått en kort promenad för att valla fettvalkarna och få luft i lungorna. Ska försöka gå och lägga mig tidigt ikväll så jag kan försöka komma imorgn :)


Lipgloss-test

 L`Orèal Glam Shine - 5 p

Ljuvlig! Sitter länge och har klart bäst applikator, som gör glosset lätt att lägga på. Så skön att man vill pussa sig själv! Känns dock inte så mjukgörande, men lyxig och perfekt för partyt.

Pris: ca 129 kr

Dr Hauschka Lipgloss – 4 p

Ger jättefin, diskret färg som sitter länge. Är mjuk på läpparna, inte alls klistrig. Plus för att den känns riktigt vårdande. Ekologisk. Nästan alla testare tycker att doften påminner om myggmedel, vilket drar ner betyget.

Pris: ca 148 kr



Id Bare Minerals Buxom Lips – 3 p

Pirrar på läpparna och gör dem faktiskt märkbart fylligare, enligt flera testare. En tycker dock pirret är så obehagligt att hon måste torka av glosset. Luktar gott av kokos och smörkola. Len. Känns aningen uttorkande.

Pris: ca 325 kr




Maybelline Color Sensational Gloss – 3 p

Bäst smak! Smälter in på läpparna och ger fin glans som sitter hyfsat länge. Behaglig, ingen klisterkänsla alls. För smal applikator och minus för att det är svårt att få ut glosset ur tuben.

Pris: ca 99 kr



Nuxe Protecting Lip Care – 3 p

Testpanelen är delad: vissa älskar den, andra tycker att den är mer som ett läppstift än som ett gloss. Skön. Ger fin färg som sitter riktigt länge. Heltäckande. Förpackningen gick sönder hos en testare.

Pris: ca 195 kr


Oriflame Beauty Gloss Booster - 2,5 p


God smak och underbar doft. Sitter hyfsat länge men är väldigt klistrig. Lite svår att applicera. Får lite känslan av uttorkande.

Pris: ca 59 kr


Delar av testet tagit från Måbra


prosit!

Har varit halvsjaskig hela dan. Kraxar som en riktig kråka och hostar stup i kvarten, samtidogt som min näsa rinner... hmpf! Disslike!

Känner att jag tverkligen borde ta mig i kragen och gå ut, men nu har det blivit mörkt och tror ingen har lust att följa me mig ut :( Har försökt hela eftermiddagen att plugga, men har istället fastnat på diverse roligare sidor (tyypiskt mig).

Bredvid mig låg nyss en muffins som jag bakade i fredags... obsevera låg bredvid mig :P
Känner mig tom i bollen och utan engagemang för nånting, vill bara sova.

Borde ta nån huskur... kanske ingefära, honung, citron och vitlök har jag hört sk vara bra. Själv brukar jag dock bara köra med ingefära och honung, funkar ibland :/

Nej, nu ska jag ... göra ... nånting...




parfume


Dessa är mina tre favvoparfymer.
Allihop från Mexx.
Inget märkvärdigt, inte särskillt dyra och håller kanske inte jättelänge - men de doftar iaf gudomligt!! ;)

älskar Mexx och deras dofter!

Någon som håller med mig?

I'm going fjortis!

Kände mig lite som en fjortis när jag kom hem idag och kletade in läpparna i ett tjockt lager Idomin (spana in bilden). Hoppades för allt i världen att ingen skulle ringa på dörren för herre gud asså.

Men ärligt tala, min läppar var sååå torra och Idomin är seriöst det enda som hjälper mot riktigt torra läppar. Därför måste jag här ge cred till alla fjortisar, för Idomin är asbra! Sen behöver man ju dock inte ha det offentligt :P

  
Fin liten bild va? Dock var det mer i början ;)



Eh, vem älskar inte....

... Markoolio såklart!?!?!? Jag gör iaf, spana in denna video och dess härliga video - skratta och få härliga flashbacks ;)


Hahahah



Såg den här, tyckte den va asrolig >.< Och det stämmer ju faktiskt till på köpet xP

Tävling hos mansondust

Jag är med i mansondust's tävling om ett halsband!

Tävla om ett vackert halsband från Glittersten.se! Halsbandet är värt 479:- & är ett likadant som jag själv har runt halsen. Alla kan vara med & tävla!

Glittersten.se har alltid fri frakt!
Ett tips såhär vid juletid. :)



  • Rhodium pläterat 925 stearling silver halsband.
  • Nickelfritt.
  • 925-stämpel finns.

Tävlingsfråga:


Hur många av Glittersten.se's halsand har cubic zirkonia stenar?


Quicknap = najs

Shit asså, råkade somna efter maten så vaknade upp för ca 1h sen och kom på att jag just missat mitt gympapass samt kanske behövde komma igång med mina läxor...

Det som ska göras är att imorgn kommer vi ha en klimatdebatt i skolan med olika aktörer (land & organisationer), min grupp är AOSIS, och vi ska alla tillsammans i världen (klassen) komma fram till ett nytt klimatavtal. Därför måste jag ikväll förbereda mig på vad som ska sägas och vara beredd på olika senarier eller vad man nu säger.

Så, nu ska jag ta min kopp ingefärate (ugh!) och tvinga pappa att "förhandla" med mig^^ :P

 
AOSIS logo + najsiga öar någonstans-  I <3

AOSIS medlemmar, bild från wikipedia

Halsband

Halsbandet jag hade på mig idag





49:- på rea @ Lindex

Spelkväll hos Goste

Tack för en underbar kväll igår med massa skratt!
Tanken för kvällen var "sällskapsspel hos Gösta"
Det hela blev väldigt lyckat, förutom att två stycken inte dök upp :(

Det var iaf  jag, Flajs, Tessan, Gösta, Ellinore, Ellen, Astrid, Kjersti-Maria och Karro. Vi åt massvis med godis och spelade RapparKalja (någon som spelat?), som är att skitkul spel och går ut på att man ska kunna massa konstiga ord - annars får man hitta på vad det betyder. Sen läser en person upp alla förslag och alla ska gissa på vad de tror att det betyder.

Några av orden vi fick upp:
- Decauvillebana
- Slidskåp
- Bullbill
- Äggstav
- Knoparmoj
- Paian
- Panasch
- Vargering
sen minns jag inte fler :P

Och de bästa förklarnaingarna:
- Slidskåp=ett skåp man förvarar slidor i innan organtransplantatioer
- Decauvillebana=en galoppbana för sjöhästar
- Vargering=namnet på vargarnas parningstid / när de ryska soldanterna byter mössor med varandra
- Knoparmoj= mojjen som knyter knopar

Ni som var med, om ni kommer ihåg ngt bra - kommentera det så skriver jag upp det oxå ;)

Modehus 15% rabatt



modehus.nu - ditt modehus på nätet


Eh, ge mig!


J*vligt snygga, kanske en aning vågade bara?

Vilket djur vill du trampa på?


Wednesday 10/11-10

This is what happened today: nothing. Det har verklgien inte hänt ngt kul idag :S Vi håller på med ett sammarbete mellan sammhällskunskap och narutkunskap som handlar om internationella realtioner, så jäkla tråkigt. Eller jag tror det kan bli kul i slutänden, men vägen dit blir nog tuff (som allt annat)...



OCh sen bara för att jag itne har ngt mer att skriva, kommer en grymt rolig video - haha ni har säkert sett den förut, men den tåls att ses igen :P

Några kostråd

Prova det här, och dina kilon kommer rasa! Eller, njae, inte riktigt, men det är i alla fall en liten hjälp på traven till en sundre livsstil ;)


Ät ofta och gärna
Ät många små måltider under dagen, gärna var tredje/fjärde timme, så håller du igång ämnesomsättningen. Om det går för många timmar mellan måltiderna ställer kroppen in sig på sparlåga och väntar med att bränna energi.

På tallriken

Den gamla beprövade tallriksmodellen är faktiskt fortfarande aktuell. Men hur var det nu igen? Jo, så här: Fyll halva tallriken med grönsaker, en fjärdedel med protein (till exempel kött) och en fjärdedel med kolhydrater (till exempel potatis, pasta eller ris).

Mindre fett

10 % av ditt energiintag ska komma från fett, så att skippa det helt är ingen bra metod för att gå ner i vikt! Men välj gärna mjuka fetter istället för hårda: till exempel olivolja, rapsolja eller jordnötsolja. Goda och nyttiga dressingar gör du på linfrö-, nöt- och sesamolja.

Frukt är godis!

Nej, okej det är det ju förstås inte, men det är gott och nyttigt! Frukt och grönt innehåller massor av antioxidanter, vitaminer och mineraler, plus att det ger en bra mättnadskänsla.

Drick mer!

Vatten alltså. 1-2 liter, utöver det du dricker till maten, ska du klunka i dig varje dag.

Sött och gott

Det är mänskligt att bli godissugen, men försök att begränsa mängden till ca en knytnäve endast en gång i veckan. Känner du sötsugen; ta en frukt, drick ett glas vatten eller ta ett tuggummi.



Så här många kalorier förbränner du på en timme när du:
Vilar: 78
Åker skridskor: 300
Spelar tennis: 420
Cyklar: 300
Joggar (7 km/tim): 600
Går upp för trappor: 600-1080
Städar: 240
Åker slalom: 480
Dansar: 300
Spelar golf: 300
Spelar fotboll: 560
Promenerar snabbt: 420
Jobbar i trädgården: 350


Kul grej:
En kvinna behöver ca 1900 kcal/dag.
100g chokladpudding innehåller 380 kcal
- vilket innebär att hon skulle kunna äta 500g chokladpudding om dagen för att täcka sitt kaloribehov.
- för att träna bort detta sen, skulle hon behöva promenera ca 6,3h, köra poweryoga i ca 4,2h eller ha sex i ca 3,9h ;)


Delvis hämtat från
http://www.naturdiet.se/advices.asp, http://inmyworld.webblogg.se/2010/june/forbranningstabell.html och resten från mig själv.


Lite Ny design + foto

Nu har jag gjort om designen lite grann. Tröttnade på den gamla så bytte header och bakgrundsbild ;) Vet inte om det egentlgien blev så fint, ja menar lila o orange passar ju inte nånstans, men var som sagt trött på den gamla.

Klaga om den är alltför motbjudande ;)


Foto från idag

(ledsen, jag glömde vrida den - du får vända på skallen ist ;))


Bloggtorka

Hihi jag gillar att jag får nååågra bloggläsare om dan även att jag inte skrivit något :P Tack alla som följer fast min blogg typ egentligen inte ens är intressant :P

Under lovet har iaf inte blivit mkt skrivet tyvärr, mne det har helt enkelt varit fullt upp ;) T.ex. har "mysrummet" i vår scoutstuga målats om av oss i  äldsta gruppen så att säga. Det blev verkligen jättefint! Min kompis har bilder, så hoppas kunna låna någon av henne och visa upp hur mysigt det blev - och kanske hur omysigt det var innan ;)

Har även hunnit med att shoppa pyttelite, träffa vänner och skratta hysteriskt åt inte ens roliga saker (typsikt mig).

Igår hade min vän Linda och hennes band Emeley spelning i Åkersberga, så ja, Rebecca o Tiger drog dit för att kolla. Ljudet var högt, Lindas band bäst och det fanns en godisskål med gratis godis som jag och Rebecca glatt länsade :] Tiger har bestämt sig för att ha sockerförbud en vecka så - tafflaff för henne! ;P


RSS 2.0