Lektion i friluftsliv

Friluftsliv på gympalektionen idag. Jag och Linnéa höll i det - scouter som vi e. Jättekul var det! Klassen fick göra knopar, sätta upp vindskydd och koka te på stormkök. Många verkade tycka att det var intressant (hoppas verkligen att de också faktiskt tyckte det) medan andra var aningens ofokuserade men hade förhoppnigsvis mysigt ändå.

Blev lite lustigt för av nån anledning fick vi båda lixom den känslan som vi har när vi är ledare för yngre barn. Svårt att förklara, men det blir liksom att man går in för att verkligen hjälpa folk, se till att alla är med och komma med konstiga svar på tal till dumma frågor. Knäppt, men så är det.

Hoppas iaf alla lärde sig någonting och hade mysigt ^^


Några timmar senare var det dags att ta på sig scoutkläderna igen och återigen känna ledarrollen då jag hade mina andra scouter. Jag och Annika hade lite lyktspår och minnes-spel. 

Annars har väl inte hänt så mkt idag. Har mest bara varit trött och önskat att jag fick sova. Så det tänker jag göra nu - även fast jag inte gjort min spanska läxa :P


 Bild google


SmoothieTime

[Hade skrivit ett långt inlägg men blogg.se försvinnade (jag vet det heter inte så!) det]

Sitter här och smuttar på en smoothie gjord på banan, granatäpple, kiwi, jucie och vaniljyouhurt. Mumms!
Burkar alltid göra på banan, hallon och vaniljyouhurt som bas för det blir alltid gott, går relativt fort och går att blanda i massa andra saker. Nu provade jag med granatäpple och kiwi som "change" och det blev oxå jättegott men tog tyvätt längre tid dels med att pilla ut granatäppelgrejerna och sen sila bort kärnorna




Nu är det meningen att jag ska plugga men det kan jag ju bara glömma och drömma för om jag känner mig själv rätt kommer det aldrig ske :P


Hej jag är pigg

Jag förstår inte. Det måste vara nått fel på mej. Även fast jag knappt sovit 6h inatt och sedan jobbat är jag ändå superpigg nu såhär jättesent.

Och grejen e att det är inte första gången. Det är typ VARJE kväll. Mitt dygn ser i princip ut såhär:
Vakna - seeeeg. förmiddagen - pigg. Efter lunch - trött. Eftermiddaggen - i vågor. Före och efter middag - extremt jättetrött. Mellan kl 22-01 ungefär - superpigg. Vakna - seeeeg... och så fortsätter det :/

Och det är inte för att jag sitter vid datorn på kvällarna, eller okej till viss del kanske, men det sker även de kvällar jag inte rört datorn på hela dan också :S Kan det vara för jag druckit te? Nej, för det gör jag inte heller varje dag. Det måste helt enkelt vara någon felkopling i hjärnan på mej





Hälsningar Nattugglan

1:a advent

Nu är andventsljusstakarna uppe^^ Så mysigt <3


Spännande helg

Man kan väl säga att helgen börjar på fredagen? Ja det tycker jag
Det var iaf en väldigt soft fredag, chillade galet hemma och gjorde inte alls en massa saker som jag egentligen borde, hehe. Gick och la mig relativt tidigt (ca kl halv 12 :P )

Lördagen började med jobb 12-17 på caféet. Supermycket folk som var ute och shoppade. Kanske inte så konstigt? Det är ju ändå löningshelg och snart jul (OMG JAG MÅSTE KÖPA JULKLAPPAR SNART). Allt gick bra iaf.
Sen åkte jag hem till Tessan på årlig glögg  - alltid lika trevligt! Därefter drog jag med Ellinore o Flajs hem till moi och vi typ sminkade oss etc för att bli vackra och kunna tagga utgång. Måste bara berätta om mina bravader att hinna duscha, välja kläder, sminka mig och göra en smörgås på 45 min innan vi sprang till bussen. Jag hällde även cider i min halsduk. Dumt. Klant.

När vi skulle in på Aveny var det nära att vi inte kom in. Listan gäller bara till 23.00. Vi kom ett tag innan men hamnade i kö så när vi skulle in var klockan typ 23.02 och de ville nästan inte släppa in oss :S Tur att vi kom in ändå.

Nu är det "I like how it feels" på radio. Den låten är såååå braaaaa!! Omg jag längtar till fredagsköret (alla mina scouter vet vad det är). Då blir det disco för hela slanten!

Kom hem omkr halv 4 inatt. Började jobbet 11.30 idag. Var tvungen att ta en hopp-in tid för en annan tjej :/
Nu är jag grymt trött efter en helg med: jobb x 2, utgång, cider i halsduken, glöggmys, massa choklad och mascara i ögat :P


"Hej och välkommen till min otroligt tråkiga blogg"

Jag vill oxå skriva en sån där inspirationsblogg med massa inredning och fotografier. Varför gör jag inte det? Enkelt svar: jag orkar inte. Jag är helt enkelt för lat, ja LAT L - A - T, lat. Det är precis vad jag är. Som nu. Vafan gör jag? Sitter vid datorn och bara surfar runt när jag har typ 20 andra grejer som jag oxå gääärna skulle göra. Men jagorkar inte ta tag i det. LAT. Told you!

Imorrn blir det jobb, glögg och utgång! Ser fram emot en spännande dag! ;)
puss


what's up?

Åh jag vet att uppdateringen verkligen har legat på botten. Men jag har faktiskt inte haft datorn på sedan måndags fram till idag. Och ärligt talat har det varit riktigt skönt att vara helt så att säga datorfri :P

Men dagarna har väl rullat på som vanligt typ. Inget speciellt och inget ospeciellt. Det intressantaste i mitt liv är väl för tillfället att jag ska stå på gymnasiemässan imorgon och prata för skolan, jobba på lördag för första gången på typ 4 veckor, en del plugg till nästa vecka, jag och Linnea ska hålla gympalektion på tisdag och tagga utgång på lördag kväll efter glögg hos Tessan ;) That's my life.

Imorgon är det en så kallad redovisning oxå, fast inte bara Vi ska till och med ha mingelparty i klassen. Mne hur går det nu ihop? Jo, alla spelar en känd person verksam omkr. 1700-talet och typ minglar runt och ställer frågor om varandra. Frågan är bara ifall jag ska klä ut mig eller inte :S



Min helg

Helgen började på lördagen kan man säga när jag träffade alla barnen som jag är "scoutledare" för och åkte iväg med dem på hajk ;)

Vi åkte till Rönninge, gick en sträcka på 3 - 3,5 km och kom till en mysig liten stuga.
Under dagen var det olika aktiviteter där jag bl.a. hade en station med charader. Det var jättekul och övningen bjöd på många oanade förmågor.
Tillbaks i stugan vid skymningstid fick vi ledare dricka glögg (alkoholfri, tro inget annat) och äta peppisar i ljuset av massa levande ljus och en sprakande brasa (som för övrigt rök in) - så himla mysigt! Barnen fick saft och spelade kort. Kvällen innehöll även moment så som middag, massage, pyssel och gitarrsång.

Tillslut somnade vi på madrasser framför den sprakande brasan till ljudet av ett högljutt snarkande (fan att jag glömde öronpropparna! haha)

På morgonen diskuterade jag och Lizzie våra minst sagt märkliga drömmar och lät barnen gör frukost medan vi mös i sovsäckarna (a)

Efter frukost, städning, lunch, mer städning, disk och lök i scouternas ögon (hehehehe!) gav vi oss av hem. Fett ansvarsfull jag kände mig när jag stannade som sista ledare och såg till att alla barnen blev hämtade.


Sen var det bara kasta sig in i duschen (jag luktade ju som en jag vet inte vad, men grymt mkt rök iaf. Fett pinsamt var det när vi klev på t-banan en hel drös med scouter och verkligen STANK skogsbrand ^^) , sminka mig, klä iordning mig och städa mitt rum - och allt detta på en dryga halvtimme. Ganska bra jobbat, right?

Sen hade vi trevliga gäster och åt massa gott och hade hur trevligt som helst.

Kvällen förstördes dock något precis när jag skulle lägga mig och kom på att jag ju hade bildinläming till idag...bajs

De tre musketörerna

Började just skriva om min eftermiddag från det att jag kom hem från skolan tills nu. Blev bara tråkigt och invecklat. Insåg att ingen - inte ens jag - skulle orkat läsa det där. Haha. Så jag sudda allt.

Anyway. Jag är galet trött. Tanken var att jag skulle jobba på mitt NK-SV redovisning. Men fastnade i "de tre musketörerna" som får tå TV just nu. Fan. Blev verkligen skittrött. Fan. Jaja, även fast jag tryckt i mig proviant som om jag inte sett mat på en vecka är jag ändå hungig. Och trött. Bajs.

Hoppas alla vill höra om mitt ointressanta liv. Puss. Bajs.


Önskar jag var barn

då kunde jag ha alla dessa superfina kläderna från Lindex barn <3

Topp - 100% Ekologisk bomullKlänning - 100% PolyesterKlänning - 100% Polyester
Tofflor - 10% Plast,90% PolyesterTopp - 100% ViskosTopp - 100% Viskos
Halsband - 100% MetallTopp - 100% PolyesterTopp - 50% VISKOS,50% BOMULL

181111

Hur många gånger har jag inte berättat för mig själv att jag inte ska äta godis? Gissa vad den där konstiga tjejen utan självdiciplin sitter och gör just nu. JUST DET, smaskar på en jävla dumle!!! Dåligt, dåligt, dåligt...

Men, å andra sidan har jag varit i täby och letat efter en ny vinterjacka de senaste timmarna och alla vet ju att shoppa bränner kalorier ;)
Dessutom ska jag gå 3 km med packning imorrn och på söndag samma väg tillbaka, så förhoppningsvis bränner jag lite då me (a)

Förklaring: Jag ska i helgen på hajk med mina små scouter (surprise för dej som inte visste, men jag är scout, ja) någonstans i Rönninge och det ska bli "den mysigaste hajken ever" - acording to vår ledare :P

Så ikväll blir det packa och plugga så man är fit for fight både för att sova i en stuga utan el och inte halka efter för mycket i plugget. Skulle gärna hinna sy oxå men det hinner jag nog inte. De andra ska ut ikväll men jaja, man måste ju låta de andra få sin tid i rampljuset vilket de kan nu när inte jag är med ;D u know what i mean *blink blink*

Btw inte för att det direkt intresserar någon men min mage gör konstiga ljud :S och jag är inte hungrig - som man kunde tro

btw2 min blick har fastnat - jättrjobbit


fredagsfin



Stickad tröja (egentligen en klänning) :BikBok
Svart klänning: Lindex

Kul att veta om mat

Visste du att...

den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord (fan måste börja dricka med kaffe)

genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat (tur att den kommer ut igen då)

Utan färgmedel är Coca-Cola grönt (men varför färga den brun?)

Eskimåer använder kylskåp för att hindra att maten fryser (yes, för ALLA eskimoer, utan undantag, bor i igloos)

American Airlines sparade över en tredjedels miljon genom att ta bort en oliv från salladen i första klass (varför inte ta bort fler?)

Den röda pricken på 7UP kommer från dess uppfinnare. Han hade röda ögon för att han var albino (hade han bara ett öga? annars borde det väl vara två prickar?)

Från början innehöll Coca Cola kokainn (varför?)

Ananas är en buske (ser ju ut som en minipalm så okej)

Sverige är det land i västvärlden som äter mest bananer, 17 kilo per person och år (jaja tur att det är bananer i alla fall och inte typ gummislangar)

Klistret på frimärken innehåller 2-8 kalorier (ny diet?)

Äpple är mer effektivare än kaffe för att hålla sig vaken på morgonen (bara på morgonen?)

Om du tuggar tuggummi medan du skalar lök skall hjälpa dig från att gråta (vadå, löken blir så facinerad av ditt fantastika evighets godis att den glömmer bort att irritera ögonen?)

Bananer, gurkor, kiwis, meloner och paprikor är bär (så om jag köper "frysta bär i påse" får jag även bananer och paprikor i påsen?)

Vit flugsvamp är farlig för människan men ej för kor (varför vill man äta flugsvamp?)

Småkakor innehåller 15 % socker och läsk 10, medan inlagd sill ofta har uppemot 20 % (såå, det är nyttigare att äta kakor än sill på julafton :D )

I början av 1900-taler gjorde en tysk fabrikant ätbara grammofinskivor av choklad, fullt spelbara (hoppas han inte tänkte spela dem på sommarn)

Brittiska kvinnor äter hellre choklad än ägnar sig åt sex (varför inte göra båda - samtidigt?)

Svenskarnas populäraste choklad är marabous mjölkchoklad (hur kan man som svensk inte gilla den mest klassiska svensktillverkade chokladen lixom?)

Janine antoni, konstnär från usa, tuggar i sig choklad som hon spyr ut, ochav detta gör hon konstverk (vadå, vem vill inte ha en spytavla på väggen?)


uttråkad tjej



Ganska tråkigt att skriva redovisning :/ blöööööäää

Face of the day



This is my "oh-my-god-i'm-on-my-bike-down-a-hill-and-think-i'm-going-to-die-it's-soo-freaking-cold"-face

Polkagriskladdkaka

Bakade en polkagriskladdkaka i helgen! Inte riktigt lika gott som en vanlig kladdkaka men en nya spännande smakupplevelse ;)




SlappSöndag

Linda ringde mig i morse och sa att jag itne behövde komma till jobbet för en annan som inte skulle va där hade kommit ändå, så jag slapp. Ganska skönt eftersom jag är säker på att jag skulle råkat nysa på bullarna eller nått sånt :P ^^

Så istället har jag tagit det lugt hemma, tittat på LOST, ätit kaka som jag bakade igår och ska strax sätta igång me plugg (varför har jag inte börjat förän nu!!?!???!??!?!?!)

Har varit ute på promenad i skogen oxå, kände att jag behövde ut och rasta fläsket en aning ;) Kom tillbaka vid typ halv-kvart i fyra - då började det bli mörkt! Fasen va fort det går....




btw en sak som stör mig är att caps lock-knappen inte fungerar så att man kan markera ett stycke, sedan trycka på caps lock och så blir all den texten stor! Varför är det inte så???

Jävla snorunge

Sitter här som en annan jävla snorunge med snor som bara rinner ur näsan. Måste andas genom näsan. Funkar inte - heelt igenkorkat! Snyter mig typ stup i kvarten och munnen är alldeless förtorkad eftersom jag andas genom den istället för näsan. Inte bra. Tur att jag inte gick ut igår med Linda, även om dert varit jävligt kul...

Paljett så hett



En av de hetaste trenderna under vinterna sägs ju vara paljettrenden. Så på med allt glittrigt du kan hitta och ut o partaja tills de faller av!!


Min resa

[Klicka för förstoringar]

        
        
        

  





Bror och jag <3
(observera alla mina vackra hakor jag tog fram endast för detta fotos skull!;))


Magic Moment


Ont i halsen :(

Mah, ont i halsen!! Inte bra :/ dels för att jag planerat att gå ut imorrn, dels för att jag hade planerat att dra igång med träningen igen och dels för att jag har inte tid med att vara sjuk! Fuck. Så nu sitter jag här och dricker mitt ingefära te så det bränner i halsen och knaprar strepsils stup i kvarten även om det står tydligt på förpackningen att man endast ska äta max en varannan timme - hehehe! (a)

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till för att bli av med de jävla virusarna som ständigt bestämmer sig för att bo i min kropp. jag vet att man ska sova mycket men det hinner jag lixom inte...

Vad brukar du göra när du är sjuk och ska bli frisk?


              

mystorsdag

Sitter här och smuttar på en kopp te samtidigt som jag både beundrar fullmånen och försöker koncentrera mig på att skriva lite skolarbeten.

Har varit en relativt chill dag idag; sovmorgon pga inställd lektion ( = asnice!! ) , naturkunskap bara leta info och samma sak på svenskan, bara leta info (vi gör ett gemensamt arbete med svenskan och naturkunskapen). Juste, vi fick även öva på att argumentera hahah x) fett dålig jag är


Ikväll är det jag som ska laga middag. Inte för att någon är intresserad eller så men jag tänker göra köttfärssås ;)

Tio tips som förbättrar din läsförståelse


1 Sätt upp målsättningar

Vilken förmåga gör störst skillnad om du förbättrar den? Definiera en förmåga i taget; läsförståelse, minne, läshastighet. Sök hjälp av lärare, böcker, internet eller kompisar som är framgångsrika läsare.

2 Hitta intressen

Det finns texter om allt och du behöver inte slita med böcker du inte gillar. Hitta texter om just ditt intresse.

3 Gör det enkelt

När du ska lära dig något är det viktigaste att göra det så enkelt som möjligt. Lyssna på ljudböcker i telefon eller mp3-spelare.

4 Sök förkunskaper

Försök skaffa en förförståelse av vad som är centralt i texten. Sök kortfattade sammanfattningar i ämnet. Även om detaljer inte är exakt riktiga får du en uppfattning.

5 Underhåll läsförmågan

I hjärnan förstärks förmågor som ofta används. Eftersom människan inte är skapt att läsa är det viktigt att upprätthålla förmågan. Läs så mycket som möjligt om vad som helst.

6 Prioritera läsglädje

Viktigt att läsning inte är ett tvång. Sätt inte äggklockan på 15 minuter för att träna läsning minst en kvart om dagen. Det brukar få motsatt effekt. Stimulera i stället frivillig läsning – och känn läslust.

7 Berätta för någon vad du läser

För att förstå vad du läser, stanna upp efter varje stycke och berätta högt för någon vad du läst. Du upptäcker att du då har i tankarna hur du ska återberätta innehållet. Du förstår mer och minns bättre.

8 Anteckna bara stödord

Att anteckna genom att skriva av hela meningar kräver inte mycket tankeverksamhet och skapar inte bestående minnen. Välj i stället enstaka ord som sammanfattar innehållet.

9 Skapa verklighetsanknytning

Vad innebär det för människorna som berörs i texten? Vad innebär det för dig och förståelsen för omvärlden? Sätt dig in i vad texten be tyder – när något känns verkligt förstår du bättre.

10 Tänk för att minnas

Tänk på det du läser medan du läser det – för att komma ihåg det. Ställ kontrollfrågor: Vem? Var? Varför? När? Hur? Kan du inte svara har du tänkt på annat och måste läsa om.

Källa artikel i SvD

Provsmak

En liten provsmak från min och Lindas lilla modelleftermiddag ^^ Riktigt kul var det och många skojsiga bilder blev det.



Till skillnad från förra gången hade vi lite fler ombyten och det tog såklart längre tid denna gången oxå... men det var precis lika roligt! Det enda problemet när vi fotar är tiden och att Linda o ja är olika långa så det ser lite knas ut ibland :/ :P

Men en lyckad eftermiddag ändå

Idag har jag lärt mig


Efter en händelserik dag med fotostudio, intressant svenskaliktion och bowling har jag bl.a lärt mig följande

- jag kan ha stl 37 i bowlingskor och helst med kardborre (a)

- en muffins på McD kostar 17 kr men man kan oxå få en kaffe o kanelbulle för 15

- Man blir både hungrig och varm av att vara i fotostudio i 4 timmar (lärdom: ha alltid en Twix som reserv i väskan!)

- Liselotte väljer ibland att kasta bowlingklotet bakåt

- några nya spanska verb som jag säkert ändå inte kommer ha användning för

- Det är inte omöjligt att få flera strikes på raken (både jag och John bevisade det)

- Det finns typ VM i rap-battle [uttalas på engelska, ungefär som rääp-bätl]

- Man ska inte ta en kamera förgiven (icke att förakta!)

- Vidar e en riktig hejare på bowling!

- man får träningsvärk även om man fuskar på fysen på idrotten




Ja det var lite av min dags lärdommar ^^ Har du lärt dig ngt nytt idag??




kzdkjnvvopwfnrlez

Dagarna bara går och går, ska försöka hänga med i krokarna och ladda upp bilder från både min resa och photoshooten med Linda(Lindshe) idag (a)

Tbx

Relativt dålig aktivitet på bloggen. Beror på att jag varit bortrest utomlands och inte haft tillgång till nätet. De inlägg som publicerats under lovet har varit tidsinställda ;)

puss


Pretty cute, uh?


You're hot then you're cool



Shit pommfritt!!! Vad är det där för gansta' brud som just hang'n 'round i min trädgård? :O :P


Vaxa benen




När jag vaxar benen brukar jag använda veet shea butter & berry, det är den som funkat bäst hittills på mej.
Debut är oxå hyfsat bra, något mildare så att säga.

 




Det är höst


En lista

Vad gör du just nu?
Sitter här vid datorn och svarar på frågor 

Var tror du att du är/gör om 1 år?
Antigen pluggar jag på högskola eller så har jag ett jobb. 

Vad ångrar du, om något, i livet?
Det finns ju alltid saker man ångrar, men inget att göra åt det nu 

Hur kommer du gå klädd i vinter?
Jaa, förhoppningsvis har jag hittat nån ny gosig jacka, men annars får jag väl ha min stora gamla så man ser ut som en michelingubbe :P 

Vilka 3 saker är du beroende av?
Socker (fanfanfan!), att få beröm (haha fan va ful jag låter) och min kamera

Har du någon dold talang?
Ohh jaa "sexy dancemoves school" för de som fattar HAHAHAH! Nej men jag kan faktiskt knaka med stortån 

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
Förre helgen sov jag och jobbade och pluggade. 
Denna helg blir det utgång, klassfesten och jobba 

Vad har du på dig just nu?
Riktigt fula kläder.  

Bästa skönhetsknep?
Snygg frisyr. Med snygg frilla trollas det mesta andra lixom bort ;)
Men annars svart ögonskugga

Vilka är dina dagens planer?
Utgång och raka benen

Vad äter du helst inte?
Skaldjur (och sen såklart bajs, daggmaskar, inälvor etc) 

Nämn 3  bloggar du besöker dagligen (aldrig någon blogg dagligen men ofta)?
Min kompis Lindshe 
Kissie
Nevnarien

Bästa staden/landet du besökt 
Hmm, jag älskar ju Spanien... 

Vilken kändis får du höra att du liknar? 
Lite blandat.. men typ Twilight Bella och Harmione - bortsett från att båda de är snygga jämfört med mig :P Sen lite andra som jag inte har nån aning om vilka de är. Och Maria Montazami ^^
 

Vad är din största rädsla?
Typ kryp, mörker, övernaturliga saker, våldtäcktsmän 

Nämn en sak du aldrig provat på:
Jag har aldrig testat snus.

Hur/Var vill du bo i framtiden?
Asså orealistiskt vill jag bo typ i los angeles och vara rik (hehe)
Men realistikt vill jag helst bo i en lite mindre stad, nära till naturen, gärna ha djur, familj

puss!

Under the coconut tree


(oredigerad)

RSS 2.0