Vaniljhjärtan
Tankte just baka vaniljhjärtan, dock har jag inga formar :S Får se hur det går... jaja, uppfiningsrikedommen är ju människans bästa vän (okej det där hittade jag just på...:P)
Återkommer snarast med resultat ;)
SÅhär blev resultatet i bilder, har dock inte smakat på dem än
Här är receptet jag använt ;)
Okej, resultatet.... AWSOME GODA!!!!! Inte riiiiktigt lika gott som när man köper på café, men dock lite roligare och klimatsmarta ;)
Återkommer snarast med resultat ;)
SÅhär blev resultatet i bilder, har dock inte smakat på dem än
Här är receptet jag använt ;)
Ingredienser (12 portioner/st.)
200 gram | smör/margarin, rumsvarmt |
1,5 dl | florsocker |
5,5 dl | vetemjöl |
1 krm | salt |
1 st | ägg |
Vaniljkräm |
|
2,5 msk | strösocker |
1 msk | maizena majsstärkelse |
2 st | äggulor |
0,5 st | vaniljstång |
1,5 dl | mjölk |
1 msk | smör/margarin, rumsvarmt |
Garnering |
|
florsocker |
Gör så här
- Rör smöret till degen mjukt. Tillsätt florsocker, mjöl, salt och ägg och arbeta snabbt ihop till en deg med händerna eller matberedare. Platta ut degen och låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
- Blanda socker och majsstärkelse i en kastrull. Rör ner äggulorna. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner frön och stång i kastrullen. Vispa ner mjölken. Låt krämen sjuda under vispning tills den tjocknat. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa ner smöret. Ta bort vaniljstången.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på bänken och mjöla dem lätt. Kavla ut 2/3 av degen på bänken till en 2-3 mm tjock degplatta. Rulla upp degplattan på kaveln och lägg den över formarna.
- Tryck försiktigt ner degen i formarna med hjälp av en mjuk tygrasa eller liknande. Tryck kaveln lätt mot formarna för att stansa ut dem.
- Spritsa eller bred ut vaniljkrämen i formarna. Ställ formarna tätt och kavla ut resten av degen.
- Lägg degen över formarna. Tryck kaveln lätt mot formarna för att stansa ut dem och jämna sedan till kanterna. Ställ formarna på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
- Sjtälp försiktigt upp de varma kakorna och låt dem kallna på galler. Pudra över florsocker.
Okej, resultatet.... AWSOME GODA!!!!! Inte riiiiktigt lika gott som när man köper på café, men dock lite roligare och klimatsmarta ;)
Kommentarer
Postat av: Felicia
du får göra vaniljcirklar ist i typ bullformar xD hahha :D
SV: han var ju så sööööt XD hahhaah
PUSS NATTI
Postat av: sofia
Tack :) Och de där vanilj"hjärtan" verkar supergoda!
Trackback