Do your own MÜSLI (Crunchy)
Igår gjorde jag mumsig müsli efter eget recept.
Jag brukar kalla den för Elins supermüsli, och det är inte bara för att det låter bra, utan för att den är super också!
I vanliga fall brukar jag äta typ två mackor till frukost om jag börjar 8.10 - då blir jag hungrig framåt 10.30
Men äter jag Elins supermüsli - är jag inte ens hungrig när det är lunch ca 11.40
Många av mina kompisar har frågat om receptet och nu kommer det!!!! ;)
Det jag har använt mig av är:
Havregryn
Solrosfrön
Sesamfrön
Nakenhavreflingor
Dinkelflingor
Krossat linfrö
Cocos
Farinsocker
Nötter
Skollade mandlar
+
Vatten
Olja (oliv)
Honung
Sirap (kan uteslutas men bra om man vill ha det lite sött o krispigt)
Trokade fruker [jag använde banan, aprikos, plomon, tranbär <3, ananas, cocosnöt, goji (supernyttigt), russin]
Dinkelpuffar/rispuffar/vetepuffar
Blanda allt detta till en kletig massa och strö ut på en plåt. In i ugnen ca 20-30 min (tills det blivit gyllenbrunt) på ~175*c
Receptet kan såklart variera och man får ha i precis vad man vill, detta är bara som en sort mall.
Vill man ha de nyttigare kan man ju utesluta socker, sirap, ev honnung, inte lika mkt frukt...
Utan frukt
med frukt
Jag brukar kalla den för Elins supermüsli, och det är inte bara för att det låter bra, utan för att den är super också!
I vanliga fall brukar jag äta typ två mackor till frukost om jag börjar 8.10 - då blir jag hungrig framåt 10.30
Men äter jag Elins supermüsli - är jag inte ens hungrig när det är lunch ca 11.40
Många av mina kompisar har frågat om receptet och nu kommer det!!!! ;)
Det jag har använt mig av är:
Havregryn
Solrosfrön
Sesamfrön
Nakenhavreflingor
Dinkelflingor
Krossat linfrö
Cocos
Farinsocker
Nötter
Skollade mandlar
+
Vatten
Olja (oliv)
Honung
Sirap (kan uteslutas men bra om man vill ha det lite sött o krispigt)
Trokade fruker [jag använde banan, aprikos, plomon, tranbär <3, ananas, cocosnöt, goji (supernyttigt), russin]
Dinkelpuffar/rispuffar/vetepuffar
Blanda allt detta till en kletig massa och strö ut på en plåt. In i ugnen ca 20-30 min (tills det blivit gyllenbrunt) på ~175*c
Receptet kan såklart variera och man får ha i precis vad man vill, detta är bara som en sort mall.
Vill man ha de nyttigare kan man ju utesluta socker, sirap, ev honnung, inte lika mkt frukt...
Utan frukt
med frukt
Kommentarer
Postat av: e.m.c.a
vad kul :)
var gärna med i tävlingen på min blogg :)
Postat av: e.m.c.a
vad kul :)
var gärna med i tävlingen på min blogg :)
Postat av: Y A M I
sv; Jag har för mig att jag köpte det ifrån Vila :)
Vad duktig du är som gör det där själv! :O
Postat av: Gabbe
Mums! Ha det bra =D Kram!
Postat av: LINDSHE
muuuums! :D
men hur mkt av varje? :D och vart köper du bären? lösvikt eller hela påsar? :D
Trackback