Tråkigt...

Medan man väntar och har lite tråkigt på jobbet...
 
rita och läsa modetidningar :) tumme upp!!

GRATTIS!!

STORT GRATTIS TILL UNDERBARA....MIG!!!!
Happy birthday to myself :)
19 år på jorden...jaha, då kan man bocka av det me då
 
 



En saga

Satt och chattade med min vän Liselotte, och bad henne bara skriva "vad som heeelst". Och helt plötsligt kom en hel berättelse. En fin och något sorglig historia. LÄS!
 
Det var en gång en ung dam vid namn... ja, vad hon egentligen hette var det ju aldrig någon som riktigt fick reda på. hon var ganska hemlighetsfull av sig den här unga damen. hon hade inte särskilt många vänner, men det var inte något som brydde henne.
det hon ägnade dagarna åt var främst att sortera sina knappar i ordning efter färg, storlek och geografiskt urpsrung i världens länder.
det var dessa knappar som berättade hennes historia. ibland vände hon på dem lite för att se dem i ett nytt ljus, och återuppleva stunden den kom i hennes ägo.
en av favortiknapparna var en långsmal, elfenbensvit rockknapp med guldkant. den var lite kantstött och grådaskig och så där, men den betydde ändå mycket för Unga Damen.
en dammig dag för säkert tjugo år sedan hade hon vandrat över de stora slätterna i ett hett afrika. mellan de fåtaliga marktäckande buskarna sökte hennes bara fötter efter skugga, för att inte bränna sig mot marken. hennes vandring hade varken mening eller mål, hon bara gick för att hon inte längre hade en plats att kalla sitt hem.
länge hade hon bott med folket i en liten by där, mitt i centrala afrika, och lärt sig deras levnadssätt. det var ett stillsamt leverne, fram tills den dag inbördeskrig bröt ut i landet och Unga Damen tvingades fly. det enda hon fick med sig var en avlång elfenbensvit knapp med guldkant, som hon ryckt från klädnaden på den sargade kroppen av den kvinna som hon nästan kallat sin mor
när Unga Damen senare blev Gamla Damen hade hon bara knapparna och minnena kvar av sitt liv, och ingen att dela dem med
till slut blev hon Döda Damen, och vem vet då varför det enda som fanns kvar i hennes hus var en låda med noga sorterade knappar? vem ska föra hennes historia vidare? vem vet om att hon där, i afrika för så länge sedan, fann en guldådra i marken, men endast använde den till att skapa en liten, avlång, elfenbensvit knapp med guldkant att skänka sin närmaste stöttepelare i livet?
Slut
 
Tack finaste Liselotte för att du sätter guldkant på mitt liv! ;) <3

Jobbigt

Livet rullar på.
Jag jobbar och knegar dagarna i ända :P
Mer spännande än så är det inte
Eller kanske jo, att jag fyller år i övermorrn - men det är väl inte en enda jävel som bryr sig om?
 

Hovshallar, Västkusten (oredigerad)

Sallad

 
Att be mig göra en sallad, är ungefär som att ge mig ett paket kritor, en vit vägg och säga "varsågod"
 
 
Så kan det gå...

240812

Härlig dag!
 
Började med att träffa käraste Felicia efter lunch (eller kanske före lunch för min del...) och vi som vanligt bara snackade. Tog en promenad ner till Edsviken där vi satt på en bänk och lökade i solskenet tills vi kom på att man kan ju bada fötterna - tumme upp! Tyvärr råkade det komma en båt och en våg och så plötsligt var jag blöt om ass'et :)
 
  
 
  
 
Sen på kvällen möttes vi upp igen och åkte in till Daam där hennes kompisar bokat bord. Men tyvärr blev vistelsen inte så lång. För strax kom Clara o Rebecca och vi drog vidare till ett nytt ställe, Le Que. Där fick vi först varsin gratis drink och sen kunde vi dansa heeela natten lång. Typ. När vi tröttnat på det/var alltför hungriga för att kunna stanna kvar langade vi en donken och sen åkte alla åt sitt håll. Jag fick sällskap till Danderyds sj me Clara och efter en halvtimmes väntan kom våra respektive bussar och jag kom hem lite drygt efter 4 :) Kul kväll!!!! :D
 
 

Nails

jag har ju glömt att visa upp min senaste kreation i nagelväg - helt plötsligt blev jag plötsligt kreativ och såhär blev det ;)
 
    
 
   

120823

Hade idag bestämt mig för att ägna mig lite åt mig själv och åka och shoppa. Så jag åkte till Sollentuna centrum och knallade runt i drygt en timme och bara gluttade lite i affärerna, utan att egentligen prova något eller köpa något - bara checka läget inför hösten liksom helt enkelt ;)
 
 
 
Sen kom ja hem, käka lunch, dog framför tv'n en stund, tog en promenad med finaste Flajs i luren och sedan bakade jag pajer och rörde i grytan inför den "stora" scoutplaneringsmiddagen. Och måste bara säga, att pajerna blev jääääättegoda ;)
 
För tillfället är mitt liv allt och ingenting, jag har inga planer men ändå känns allt som ett kaos.
Men imorgon ska jag försöka ta tag i mitt liv och faktiskt fatta något beslut :)
 
Godnatt!

vart tog mina fruar vägen?

Missade första avsnittet av Svenska Hollywoodfruar igår :( så tänkte jag skulle titta på det nu ikväll på tv3play - OCH SÅ HAR DE SERVERANSLUTNINGSPROBLEM!!!!
Hallå!! Vad är det här!? :O
 
Svenska hollywoodfruar är ju min drog! Det bänkas ju framför tv:n/datorn varje tisdagkväll med popcorn, te och mysfilt bara för att sedan sitta som fastklistrad den närmaste timmen. Och så får jag inte se på det!!
 
Såååååå frustreeeerad!!

Pedikyr

Idag kom min vän Ellen hit och vi hade pedikyrtime!!
 
 
Sen även lite hemmagjord ansiktsmask bestående av youghurt, honung, olivojla och kakao
(bilder togs men de är alldeless för skabbiga för att våga visas här...)

Jobbat...

Idag har jag varit och jobbat hela dagen
Efter att jag nu kommit hem, duschat och lyckats pilla i mig lite sallad till middag ska jag strax sticka upp till scoutstugan för att vika tält och packa ihop patrullkistor sen efter lägret. Ja va kul det ska bli.
 
 
 
Med myyyströja och krulligt hår...
 
 
 

Grattis Clara!

Idag fyller finaste Clara 19 år!!!!
 
 
Det ska självklart firas! Därför ska jag snart hoppa på bussen för att åka till henne och ha kräftskiva. Tyvärr gillar jag ju inte riktigt kräftor, men hon har lovat att jag ska få ngt annat smarrigt...vad det nu kan bli ^^
Sen var väl funderingarna att gå till nån klubb/bar, men jag vet inte om jag kommer orka + ska jobba imorrn såååå, jaa vi får väl se hur det blir :P
 
Nu dax att springa! ;)

Fredag

Kom precis hem från att ha käkat lunch med Liselotte inne i stan.
Vi hade tänkt gå på Sandy's vid sergelbbiografen, men den var stängd så vi fick knalla tillbaka till andra Sandy's vid plattan (eftersom vi som två envisa barnungar promt skulle gå till Sandy's...)
Jag hade mina nya orangea converse som skavde och dessutom spöregnade det - men annars var allt bra :)
 
Nu ska jag så småningom, efter lite middag osv, sticka iväg till Flajsigate Flajset för att bara catcha upp lite av vad som hänt de seanste veckorna (var det flera veckor senn vi sågs!?)
 
Puss!

Kryssning

Från onsdag kväll till torsdag kväll var jag på kryssning (nej förlåt, fel, så fick man inte säga enligt Claras mamma), jag var på suparresa till Finland med mina underbara vänner :)
 
Vi träffades vid färjeterminalen ute vid Ropsten, hoppade på båten och sprang upp till middagsbuffen som vi bokat eftersom alla var vrååålhungriga. Det var en enorm buffe med allt man kunde tänka sig, bara massa mumsig mat, nam nam. Efter att ha provat i princip allt utom det som innehöll skaldjur och gottat mig i efterrättbuffen var jag tokmätt liksom de andra och vi halvt rullade in i våra små, små hytter och gjorde oss vackra inför kvällen ^^
 
Sen visste vi inte riktigt vart vi var menade att gå så vi hamnade längst bak i båten på  någon sorts karaokeshow - med blandad kvalitet på deltagarna...Haha en del var så DÅLIGA! Nu vill ju jag iof inte komma här och tro att jag är någe vidare musikalisk, men så mycket kan jag i alla fall, att det där lät inte bra...
 
Efter en stund  kom vi på att det fanns ju ett diskodäck - dit gick vi. Sen var det fullt ös medvetslös typ hela natten tills dansgolvet stängde och vi gick när till cafeterian. Därefter gick några av oss och däckade i hytt medan några andra hängde med random människor.
 
Dagen efter var jobbigast, för allt var så jäkla segt och tråkigt! Vi gick upp vid oklar tid eftersom ingen någonsin riktigt visste om mobilderna visade svensk eller finsk tid. Käkade lite, handla taxfree (fast inte sprit för det var förbjudet) och bara hängde i hytterna. Allt var trögt.
 
Tillslut var vi framme och jag o clara skulle ta bussen hem. Men allt med den där bussen va ju fel! Det tog mig två timmar att komma hem från Gärdet...haha, classic...
 
 
Och en massa bilder... 
 
 
 

Ut på kryssning

Om några timmar kommer jag springa till bussen för att möta upp de andra tjejerna + Ronald och dra ut på kryssning med Galaxy över natten ;) Spännande va?!
 
Ska bli riktigt kul att träffa alla mina fina vänner igen efter ett evighetslångt uppehåll!
 
Nu är frågan bara vad man ska ha med sig, på sig, matsäck, håret osv O.o Alltid lika svårt att veta, haha!
 
 

Tomt

jag vet inte vad jag gör
 
allt känns så jävla tomt
 
inget mer stort inplanerat
 
lägret är slut
 
och jag vet inte riktigt vart jag har mig själv...
 
Vart är jag? hallå!?

Lägervecka

Nu är jag tillbaks igen efter en underbar vecka ute i Stockholms skärgård, närmare bestämt ön Örsö.
Med mig hem har jag, förutom ett 30-tal myggbet, några fästingbett och ett skadat knä, en massa nya lärdommar och många härliga nya kontakter!
 
Allt har varit helt underbart kul och jag var så ledsen över att lägret, precis som de flesta andra roliga saker, tog slut :(
 
 
 
 
 
Lägret börjar med att alla scouterna kommer ut till denna ö. Efter 2 km vandring kommer vi fram till lägerplatsen där vi slår upp våra tält, bygger läger och sedan bor resten av veckan. På området [läs skogen] finns inget framdraget vatten och ingen el. Vattnet hämtas antingen från havet eller från dricksvattendunkar som körs ut till ön. Vattnet och bryggan ligger dessutom ca 200 m ner för en slingrig liten stig, så det blir en himla massa släpande och massa bra motion! :P
 
 
 
 
 
När lägret är färdigbyggt och man inte lagar mat brukar vi (eftersom vi är sjöscouter) segla -vi har en massa optimister, mindre båtar och två kölbåtar att segla- , knalla runt i lägret och snacka me folk, pyssla, ha landtävlingar, seglingstävlingar, äta godis, ligga i en stor hög och mysa, bada och skrika för fulla halsar på lägerbålen(typ lägereld fast lite vildare). Aldrig en lugn stund! Full fart 24/7 ;)
 
 
 
 
I år blev lägret även lite extra roligt eftersom vi hade tyska gäster som bodde med oss i sina supermegastorajättetält (även kallade superjuti! haha). Totalt var vi ca 140 pers där ute när vi va som flest! Riktigt kul att få lära känna nya roliga människor med andra vanor, tankar och erfarenheter. Tror vi kan lära mycket av varandra vid sånna här tillfällen
 
 
 
 
 
En dag bestämde vi oss för att, alla i mitt scoutlag (eller mini-grupp, eller patrull, eller gäng eller vad vi nu ska kalla det), åka ut med kårens två kölbåtar och segla bort till en ö med bastu. Det tog grymt lång tid, men vi hade väldigt trevligt, så det tyckte jag inte gjorde nånting :P Och dessutom finns det inget som slår känslan av att faktiskt få tvätta av sig all gammal skit som lägger sig som ett fint lager över kroppen när man lite riktigt har tillgång till dusch på en vecka genom att basta. Så sjuukt jävla najs :)
 
 
 
 
 
En vanlig dag på lägret brukar gå till så att man går upp till flagghissningen kl 8, äter frukost till kl 9 då våra aktiviteter börjar. Vanligt är att man ex seglar fram till lunch då man efter man lagat och diskat sin lunch sedan fortsätter med andra aktiviteter så som pyssel, bada, eller bara hänga (beror lite på hur gammal man är). Sedan lagas och diskas middagen innan någon form av kvällsaktivitet börjar. Ibland halar vi flaggan en timme tidigare och går sedan för att ha lägerbål tills det är sleepy sleepy-time ;) 
 
 
 
 
 
 
När lägret var slut hjälpe jag och Liselotte, tsm med ett gäng yngre scouter, till att köra hem alla segelbåtarna till vår egna scoutbrygga. Tanken var att de skulle segla småbåtarna och vi den ena kölbåten. Tyvärr var det ingen vind denna dag så vi blev tvugna att bogsera alla båtarna hem. Vi startade någongång vid 10-11 tror jag och kom tillbaks hit kring 21. Yep, 9-10 timmar eller nått sånt tog det! Men ett riktigt snyggt tomatoface fick vi iaf efter en lång dag på sjön med gassande sol :P
 
 
Sjukt kul har det varit hela lägertiden iaf! Även om diska kanske inte är det bästa jag vet och jag helt ärligt inte är särskillt förtjust i att segla har allt annat roligt kompenserat upp för det mindre roliga och detta läger har bara varit så supermegaawesomekul!
 
Tack ni som var med och gjorde det till en grym vecka!
 
 
 
 
 

På läger

Hej Hopp nu drar jag iväg på lite drygt en veckas scoutläger = ingen uppdatering!
 
Så kom tillbaks om en vecka så ska jag försöka skriva en saftig sammanfattning och visa lite bilder ;)
 
Puss o kram skumbanan (även om det inte rimmar :P )
 
 
 
 
- med lite kreativitet går det mesta att lösa (bilder från 2008)

Hej jag är en bonde :)

Började dagen med kubb-match tillsammans med tyskarna (mitt lag vann, väldigt viktigt!). Sen lämnade jag av dem i stugan och fortsatte vidare till Arninge för att jobba. Men eftersom jag kom lite tidigare knallade jag in på Stadium outlet och köpte mig en ny keps :) bra att ha!
När jag först kom till jobbet vare kaos. Hur mycket disk som helst att plocka och så jäkla många som skulle köpa glass! Dessutom sprang jag omkring och tänkte på tysk-engelska hela tiden, det var sååå nära några gånger att jag började prata engelska med min jobbkompis :P haha >.<
 
Nu since att jag kommit hem igen har jag invigt mina nya gummistölvlar(som är extreeeemt gula!) + kepsen. Så nu springer jag runt här och ser ut som en glad bonde medans jag laminerar godiskort inför lägret, haha!
 
Alltså sååååååå gula!!!! <333
 
eeeh cool brud....typ?

RSS 2.0