En saga

Satt och chattade med min vän Liselotte, och bad henne bara skriva "vad som heeelst". Och helt plötsligt kom en hel berättelse. En fin och något sorglig historia. LÄS!
 
Det var en gång en ung dam vid namn... ja, vad hon egentligen hette var det ju aldrig någon som riktigt fick reda på. hon var ganska hemlighetsfull av sig den här unga damen. hon hade inte särskilt många vänner, men det var inte något som brydde henne.
det hon ägnade dagarna åt var främst att sortera sina knappar i ordning efter färg, storlek och geografiskt urpsrung i världens länder.
det var dessa knappar som berättade hennes historia. ibland vände hon på dem lite för att se dem i ett nytt ljus, och återuppleva stunden den kom i hennes ägo.
en av favortiknapparna var en långsmal, elfenbensvit rockknapp med guldkant. den var lite kantstött och grådaskig och så där, men den betydde ändå mycket för Unga Damen.
en dammig dag för säkert tjugo år sedan hade hon vandrat över de stora slätterna i ett hett afrika. mellan de fåtaliga marktäckande buskarna sökte hennes bara fötter efter skugga, för att inte bränna sig mot marken. hennes vandring hade varken mening eller mål, hon bara gick för att hon inte längre hade en plats att kalla sitt hem.
länge hade hon bott med folket i en liten by där, mitt i centrala afrika, och lärt sig deras levnadssätt. det var ett stillsamt leverne, fram tills den dag inbördeskrig bröt ut i landet och Unga Damen tvingades fly. det enda hon fick med sig var en avlång elfenbensvit knapp med guldkant, som hon ryckt från klädnaden på den sargade kroppen av den kvinna som hon nästan kallat sin mor
när Unga Damen senare blev Gamla Damen hade hon bara knapparna och minnena kvar av sitt liv, och ingen att dela dem med
till slut blev hon Döda Damen, och vem vet då varför det enda som fanns kvar i hennes hus var en låda med noga sorterade knappar? vem ska föra hennes historia vidare? vem vet om att hon där, i afrika för så länge sedan, fann en guldådra i marken, men endast använde den till att skapa en liten, avlång, elfenbensvit knapp med guldkant att skänka sin närmaste stöttepelare i livet?
Slut
 
Tack finaste Liselotte för att du sätter guldkant på mitt liv! ;) <3

Kommentarer
Postat av: Lizzie

Det var en fin historia tycker jag.

2012-08-28 @ 23:15:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0